[...] umieralności na raka płuc idealnie korelują z odpowiednimi wskaźnikami konsumpcji tytoniu, co pokazują wyraźnie wykresy powyżej. Duże kontrowersje natomiast budzi do dzisiaj wpływ palenia na powstawanie i rozwój raka piersi. W 1982 roku odkryto, że palące kobiety wykazują niższy poziom estrogenu w moczu, z czego wyciągnięto wniosek, iż palenie [...]
[...] ja ogólnie duzo nie sole tyle co do ryżu/makaronu/ziemniaków i co jest w przyprawach. A przed treningiem wrzucam 3-5g soli. I pije dużo wody więc myślę,że aż tak negatywny wpływ na nerki to nie ma. A po akcji z przed MP na ten sód wolę uważać... Dzisiejszy posiłek B+T- jajecznica i do tego szynka wieprzowa z warzywami [...]
[...] układem wewnątrzwydzielniczym i układem nerwowym. Mechanizmy działania hormonów nie są dotychczas poznane, natomiast stosunkowo dobrze poznano fizjologiczne skutki ich wpływu na organizm i na niektóre procesy biochemiczne. Hormony roznoszone są przez prąd krwi do wszystkich komórek ciała. W niektórych przypadkach mogą oddziaływać na [...]
[...] Tylko teraz nie wiem czy takie nagłe zwiększenie podaży sodu w ciągu dnia jest dobrym rozwiązaniem, na pewno obgadam to jeszcze z Przemkiem, bo wydaje mi się, że jakiś wpływ na nerki itp to jednak ma, tym bardziej tak jak w moim przypadku, gdzie tej soli zawsze było niewiele. Prócz tego na piątek jestem umówiony na wizytę z fizjo, którego [...]
[...] zależy poziom estrogenu i wielkość feminizacji. Ginekomastia może ustąpić po zaprzestaniu kuracji. Wpływ na nerki. Podczas zażywania sterydów większemu wpływowi poddawane są nerki. Obciążone są dodatkową pracą, filtracją toksycznych wydzielin. Zmiany wodne jaki wysokie ciśnienie krwi, poziom elektrolitów mogą prowadzić do [...]
Powtarzacie się malina_21 mówiłem że nie chcę tu rozmawiać o hormonach bo wg mnie to nie jest prawdą SpAiro_ na przebarwienia winno się złuszczać naskórek i na blizny też rafalx ser biały to produkt mleczarski sprawdź sam na sobie ja ty kuchci pięta nie jestem powinien nasilać SPIS TREŚCI str 1 TŁUSZCZE(CZYNNIK UTLENIONE TŁUSZCZE) [...]
[...] owoców, warzyw, ryb, mięsa i jaj. Im bardziej obrobiona żywność (smażona, gotowana, grillowana), tym mniej enzymów w nich. Enzymy bardzo łatwo ulegają zniszczeniu pod wpływem wysokich temperatur, wilgoci, utlenienia, napromieniowania i związków syntetycznych. Łatwo je zniszczyć w trakcie gotowania, puszkowania, rafinowania, konserwowania [...]
[...] gorszy od innych rzeczy, ponieważ drenuje i wypłukuje z organizmu cenne witaminy i substancje mineralne z powodu wymagań procesu trawienia, detoksykacji i eliminacji, co wpływa na cały system. brak równowagi kwasowo-zasadowej.. Równowaga jest tak ważna dla naszych ciał, że sysponujemy wieloma sposobami zabezpieczenia się przed [...]
[...] co przypiesza utratę włosów. Sterydy będące pochodnymi DHT mogą także sprzyjać łysinie. Oczywiśce ten efekt uboczny jest nieodwracalny. Zmiany wewnętrzne Psychiczne Pod wpływem wysokich dawek sterydów anabolicznych i androgenicznych (szczególnie androgenicznych) przez dłuższy okres czasu zarówno kobiety jak i mężczyźni wykazują niezwykle [...]
[...] co przypiesza utratę włosów. Sterydy będące pochodnymi DHT mogą także sprzyjać łysinie. Oczywiśce ten efekt uboczny jest nieodwracalny. Zmiany wewnętrzne Psychiczne Pod wpływem wysokich dawek sterydów anabolicznych i androgenicznych (szczególnie androgenicznych) przez dłuższy okres czasu zarówno kobiety jak i mężczyźni wykazują niezwykle [...]
[...] co przypiesza utratę włosów. Sterydy będące pochodnymi DHT mogą także sprzyjać łysinie. Oczywiśce ten efekt uboczny jest nieodwracalny. Zmiany wewnętrzne Psychiczne Pod wpływem wysokich dawek sterydów anabolicznych i androgenicznych (szczególnie androgenicznych) przez dłuższy okres czasu zarówno kobiety jak i mężczyźni wykazują niezwykle [...]
[...] w diecie tłuszczów, na domiar złego tłuszczów złej jakości (tłuszczów złożonych z nasyconych kwasów tłuszczowych). Prowadzone badania dowodzą, że innymi czynnikami mającymi wpływ na występowanie wspomnianych chorób są również węglowodany, głównie cukry proste. Czynnikami sprzyjającymi powstawaniu tych chorób są: -niewłaściwe nawyki żywieniowe [...]
[...] zawierający nasycone kwasy tłuszczowe, jak i inne niekorzystne substancje zawarte w mięsie, są bezpośrednią, przyczyna powstawania chorób dziesiątkujących ludzkość, wpływających na długość i jakość życia. Stosując zasady odpowiedniego łączenia produktów roślinnych ze sobą, zestawiamy pełnowartościowy posiłek zasobny we wszystkie związki, [...]
Witam, ze wzgledu na sporo pytania odnosnie witaminek iyp. pomyslalem, ze zaloze ten trmat i rozwiklam czyjes problemy i rozmyslania A wiec zaczynamy: Witaminy rozpuszczalne w tluszczach: Wit. A - # Glowne funkcje w organizmie: Warunkuje prawidlowy wzrost i rozwoj organizmu, bierze udzial w procesie widzenia, jest zwiazana z praidlowym [...]
[...] selen, mangan, miedz, molibden, jod są one potrzebne organizmowi w tak małych ilościciach, że często nazywa się je pierwiastkami śladowymi. Na przyswajalność minerałów wpływa wiele czynników. Na zdolność organizmu do wchłaniania składników mineralnych mają wpływ różne składniki odżywcze: od witaminy D zależy poziom przyswajania wapnia; [...]
[...] z sauny 10-krotnie rzadziej chorują na grypę i przeziębienia. Każdy doskonale wie, że warunki pogodowe i zdrowie są ściśle ze sobą powiązane. Na organizm człowieka mają wpływ zmiany temperatury, wilgotności, siły wiatru, burze magnetyczne itd. Jeśli ochronne mechanizmy organizmu są osłabione, natychmiast reagujemy na wszelkie zmiany pogody [...]
[...] wody w organizmie (prawidłowa czynność nerek powoduje wydalanie nadmiaru tego składnika, natomiast w przypadku upośledzonej ich funkcji możenastąpić ich obrzęk) Pozytywny wpływ spożycia niewielkich ilości soli: Mimo wszelkich przestróg przed stosowaniem soli istnieją oczywiście jej zalety. Sól jest potrzebna organizmowi, jednak nie należy [...]
[...] dwutlenku węgla przez płuca oraz wydalanie kwasów lub zasad przez nerki i wytwarzanie amoniaku. Aby nadmiar jonów mógł być przetransportowany do miejsc wydalania bez wpływu na pH płynu pozakomórkowego, musi być zbuforowany już w miejscu powstania. Zasadniczymi buforami krwi są: układ wodorowęglanowy, białczanowy i hemoglobinianowy. W [...]
[...] nie musi kojarzyć się tylko i wyłącznie z tzw. side effects (efektami ubocznymi). Na plus kuracji np. testosteronem można przede wszystkim zaliczyć zdecydowany wpływ na zwiększenie hipertrofii mięśniowej (objętości włókna mięśniowego), zwiększoną produkcję czerwonych krwinek oraz polepszenie ogólnego samopoczucia, pewności siebie i [...]
[...] we krwi; są to tłuszcze nasycone, a znajdujemy je w mięsie, wędlinach, maśle, serze, smalcu, pełnych produktach z mleka oraz w oleju palmowym; — tłuszcze nie mające wpływu na poziom cholesterolu; zawarte są w skorupiakach, jajach i kurczakach (bez skóry); — tłuszcze obniżające poziom cholesterolu; obecne są w olejach z oliwek, rzepaku, [...]